Digitális ALáírás és TANúsítvány
Az ExPro Bt. IT biztonságtechnikai üzletága

Jelentkezési űrlap kitöltése
Feliratkozás tájékoztatásra
Jelentkezés telefonon, faxon
Támogatás kérés
Fórum

Az oldal Internet Explorer 7.0 böngészőre, 1024x768 felbontásra lett optimalizálva.

Elektronikus beszámoló oktatás, támogatás, tanácsadás

A számviteli törvény szerinti beszámolók megküldési és közzétételi rendje 2010. május 1. után megváltozott: kizárólagossá vált a beszámoló letétbe helyezésénél az elektronikus út.

A Számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 154. §-a értelmében minden kettős könyvvitelt vezető vállalkozó (ideértve a külföldi székhelyű vállalkozás magyarországi fióktelepét is) köteles az éves beszámolóját letétbe helyezni és közzétenni.

A vállalkozó azzal tesz eleget a letétbe helyezési és közzétételi kötelezettségének - ideértve az ismételt közzétételt is -, ha az éves beszámoló, az egyszerűsített éves beszámoló, az anyavállalat az összevont (konszolidált) éves beszámoló egy eredeti vagy egy hiteles másolati példányát, kötelező könyvvizsgálat esetén a könyvvizsgálói záradékot vagy a záradék megadásának elutasítását is tartalmazó független könyvvizsgálói jelentéssel, valamint a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló törvény szerinti elektronikus űrlappal együtt a céginformációs szolgálatnak megküldi a kormányzati portál útján.

Az e-beszámoló beküldésének feltételei

 ügyfélkapu azonosító, jelszó

 internet kapcsolat (szélessávú ajánlott)

 saját e-mail cím

 közzétételi költségtérítés igazolás (MÁK igazolás)

 űrlap kitöltő program

 elektronikus űrlap

 PDF átalakító/konverter

 e-Szigno program

Elektronikus beszámoló gyakorlati oktatás

Mit oktatunk?

 Ki kérjen ügyfélkapu azonosítót?

 Közzétételi költségtérítés utalványminta és ügyazonosító lekérése

 Milyen úton lehet megfizetni a közzétételi költségtérítést?

 Hogyan utaljunk, hogy a Kincstár megküldje a MÁK igazolást?

 Hova érkezik a MÁK igazolás?

 A MÁK igazolások kezelése (mentés, megtekintés, csatolás, aláírás ellenőrzés)

 Űrlap kitöltő program

 Elektronikus űrlap letöltése

 Elektronikus űrlap helyes kitöltése

 Az e-beszámoló csatolmányok előkészítése (PDF előállítása)

 Több lehetőség is van a PDF előállítására?

 Hogyan csatoljuk a mérleget, eredménykimutatást, kiegészítő mellékletet, stb.?

 Milyen néven, és mekkora méretű csatolmányok küldhetők be?

 Az elektronikus űrlap státuszai, visszavonás, küldés

 Milyen visszaigazolás érkezik a Cégszolgálattól, ha helyesen nyújtottuk be az e-beszámolót?

 Hogyan jelzi vissza a Cégszolgálat, ha nem fogadta be a beszámolót? Mi a teendő?

 Hogyan, hol lehet keresni/betekinteni a megküldött beszámolókba?

 Beszámoló benyújtásának ellenőrzése

 Jogkövetkezmények a mulasztó cégekkel szemben


A képzés időtartama 4 óra. Egy oktatási óra 45 perc időtartamú.

Ezt a 4 órás, elektronikus beszámoló benyújtás tanfolyamot a Magyar Könyvvizsgálói Kamara 2 kreditpontos kötelező szakmai továbbképzésnek ismeri el.

Jelentkezés elektronikus beszámoló számítógépes gyakorlati oktatásra

Amennyiben jelentkezni kíván, töltse ki az alábbi jelentkezési lapot, majd küldje el a "Jelentkezés" gomb megnyomásával. Az elektronikus jelentkezési lap beérkezése után e-mail-ben igazolást küldünk Önnek arról, hogy előzetes jelentkezését elfogadtuk és Önt az oktatás résztvevőjeként regisztráltuk.

Miután megérkezett Önhöz az elektronikus válaszlevél a regisztrációról, kérjük utalja át (előre utalás) a tanfolyam díját az ExPro Bt. bankszámlájára (bankszámlaszám: KHB 10400126-49565351-48541008). A közlemény rovatba írja be: "elektronikus beszámoló oktatás" és a résztvevő nevét. Az előzetes jelentkezés a tanfolyami díj befizetésével (az ExPro Bt. bankszámlájára történő megérkezéssel) válik véglegessé. Erről szintén visszaigazoló e-mail-t küldünk Önnek.

Egy-egy oktatásra maximálisan befogadható és minimálisan szükséges résztvevők száma a kiválasztott tanfolyam alatt jelenik meg. Amennyiben egy kurzus az alacsony jelentkezési szám miatt nem indul, erről minden, már regisztrált résztvevőt értesítünk a megadott elérhetőségeken (e-mail, telefon) keresztül és  új  időpontot egyeztetünk.

A részvételi díj összegéről az átutalást követően számlát állítunk ki, amelyet a tanfolyamon adunk át.

Jelenlegi oktatási alkalmak:

Szűrő   Helység:    Időpont:    Feltételezett számítógépes jártasság:   

  Helység, időpont, feltételezett számítógépes jártasság (itt lehet tesztelni)

Nettó ár + ÁFA 

Tanfolyam helyszíne, címe
maximális és minimális jelentkező szám, további információ
Jelentkezési határidő

Szabad helyek 
(+Függőben lévő helyek) 

A résztvevő adatai:

Név:   
  +1 irodai munkatárs/asszisztens*
(30% kedvezmény)
Beosztás:
E-mail cím:
Telefonszám:
Számítógépes jártasság:     Milyen szintű a számítógépes jártasságom? (itt lehet tesztelni)
*a kedvezmény a (számviteli képzettséggel nem rendelkező) irodai munkatárs, asszisztens részvételi díjára értendő, és valóban csak az ő jelentkezésére vonatkozik egy cégvezető, könyvelő, könyvvizsgáló, adótanácsadó jelentkezésével együtt. A kedvezménnyel azt szeretnénk elősegíteni, hogy amennyiben a számviteli és technikai munka szétválik, mindkét oldal részesülhessen oktatásban. Kérjük más kombinációban ne jelentkezzenek.

Számlázási adatok:

Név:    Ugyanaz, mint a résztvevő
Irányítószám:
Helység:
Utca, házszám:

Jelentkezés és lemondás feltételei:

  1. Ez a jelentkezés előzetes és csak akkor válik véglegessé, amikor a tanfolyam részvételi díja be lett fizetve és az megérkezett az ExPro Bt. bankszámlájára.
  2. Az ExPro Bt. az oktatási alkalmat a meghatározott minimális jelentkezőszámnál kevesebb jelentkező esetén jogkövetkezmény nélkül lemondhatja.
  3. A jelentkezés véglegesítését, azaz a részvételi díj befizetését követően a jelentkező tanfolyami részvételét legkésőbb az oktatás dátumát megelőző 6 munkanappal lehet lemondani. Ebben az esetben az ExPro Bt. csakis egy újabb oktatási alkalmat biztosít további költségektől mentesen. Az oktatást megelőző 6 munkanapon belüli lemondást, illetve a pótlásként megjelölt oktatási alkalom fel nem használását (újabb lemondást) az ExPro Bt. nem fogadja el és a befizetett részvételi díjat nem fizeti vissza, illetve nem nyújt további pótlási lehetőséget, azaz a befizetett részvételi díj elvész.
  4. Amennyiben a jelentkező által megadott számítógépes jártasság szintje magasabb, mint a tényleges jártassága, az ExPro Bt. (bár mindent megtesz, hogy ez ne okozzon problémát a tanfolyam során) nem vállal felelősséget azért, hogy a jártasságbeli eltérés miatt a jelentkező a tanfolyam során lemarad, annak követésében hátrányos helyzetbe kerül.
  5. Az E-Praxis gyakorló alkalmakon nincs külön oktatás és a jelentkezés előfeltétele, hogy a jelentkező már ismerje az elektronikus beszámolót (pl. megelőzően részt vett oktatáson). Ezért az E-Praxis gyakorló alkalmak csak az elektronikus beszámoló begyakorlására alkalmasak, de nem annak megismerésére, erre a gyakorlat vezetője nem fordít időt.

 A fentieket tudomásul veszem.


Feliratkozás tájékoztatásra

Amennyiben nem talált Önnek alkalmas helyszínt és időpontot a fenti választási lehetőségek közül, jelezze felénk igényét és iratkozzon fel a további oktatási alkalmakról szóló e-mail tájékoztatásunkra. Megfelelő számú érdeklődés esetén kezdjük el az igényelt helyszíneken a tanfolyamok szervezését.

Jelentkezés telefonon, telefaxon

Amennyiben az elektronikus jelentkezési mód nem felel meg Önnek, hívja a (70) 402‑2728 mobil számot (munkaidőben 9-17 óra között), vagy a fenti jelentkezési lap adatait tartalmazó faxot küldje el a (1) 998‑0265 fax számra.

A jelentkezési lap fax változata Word formátumban itt tölthető le.

© DALTAN/ExPro Bt. 2007-2010